info@dierfysio-jovanca.nl 
Dierenfysiotherapie......wanneer de bewegingsvrijheid van uw dier ook belangrijk voor u is! 

Tarieven

Een eerste consult bestaat uit een intakegesprek, onderzoek en behandeling. Dit duurt ongeveer 1 uur. In deze tijd wordt zoveel mogelijk informatie verzameld, om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van het dier en de hulpvraag van de eigenaar. Daarna wordt een behandelplan opgesteld, uiteraard in overleg met de eigenaar. Een vervolgconsult bestaat meestal uit een onderzoek en behandeling en duurt een half uur tot een uur.

Het aantal consulten hangt af van de aandoening en de actualiteit hiervan. Na het eerste consult zal een schatting worden gedaan voor de eigenaar, welke na ieder vervolgconsult opnieuw geëvalueerd zal worden.

Factuur en betaling.
U krijgt een factuur van de behandeling op uw mail; deze kunt u dan binnen 14 dagen betalen. Contante betaling van de factuur is uiteraard ook mogelijk.

Paarden worden op locatie behandeld, mits anders afgesproken. Er wordt volgens afspraak gewerkt

Vervolgconsult binnen 6 weken na de intake. Dit omdat er anders opnieuw een intake moet plaatsvinden. 

Indien u verhinderd bent, gelieve dit uiterlijk 24 uur van te voren doorgeven. Bij binnen 24 uur afgezegde afspraken ben ik genoodzaakt om u de behandeling in rekening te brengen, omdat ik deze tijd speciaal voor u gereserveerd heb.   

Wel moet u zich realiseren dat het boekhoudkundig bijna onmogelijk is om deze kaart te crediteren, dus het is wel belangrijk dat u er van te voren goed over nadenkt alvorens te kiezen voor een kaart. Bij twijfel of u de 5 of 10 behandelingen wel vol kunt maken,  kunt u dus beter kiezen voor apart gefactureerde behandelingen.
De kaart is na afgifte een jaar geldig.

Afzeggen afspraak
Wanneer u of uw hond of paard onverhoopt niet kunnen, wil ik u dringend verzoeken bijtijds (bij voorkeur 48 uur van tevoren) af te zeggen. Dit omdat ik anders genoodzaakt ben om de kosten van de geplande tijd in rekening te brengen, omdat ik dan niet meer in de gelegenheid ben om een andere patiënt in te plannen.

Paard 
Alle prijzen zijn inclusief BTW (21%)

Intake, onderzoek, start behandeling en verslaglegging : € 105,-
Vervolgbehandeling(en) incl. Dry Needling en laseren: € 95,- 
Laserbehandeling € 65,00

5 behandelingenkaart laser € 295,-

Er is de mogelijkheid tot het nemen van een vijfbehandelingen-kaart (fysiotherapie inclusief eventuele laser of Dry Needling behandelingen), waarvoor u dan € 445,- betaalt . Deze kaart kan niet gecrediteerd worden en moet binnen 1 jaar opgemaakt worden. 

Hond (prijzen inclusief 21% BTW)

Honden worden op het praktijkadres in Westervoort (direct naast Arnhem) behandeld, tenzij anders afgesproken.  Bij huisbezoek reken ik reiskosten en € 30,- extra als tegemoetkoming, omdat ik dan minder patiënten kan zien door de reistijd. 

Intake, onderzoek, start behandeling en verslaglegging: € 83,50  

Fysiotherapie, chiropractie, laser en hydrotherapie: 
  € 75,-
Complete behandeling

10 Behandelingenkaart 700,-.  *
5 Behandelingenkaart 350,-  *

* Wel moet u zich realiseren dat het boekhoudkundig onmogelijk is om deze kaart te crediteren, dus het is wel belangrijk dat u er van te voren goed over nadenkt!
Bij twijfel of u de 5 of 10 behandelingen wel vol kunt maken i.v.m. de gezondheidstoestand van uw hond, kunt u dus beter kiezen voor apart gefactureerde behandelingen. 
De kaart is na afgifte een jaar geldig. 
Gezien het feit dat verzekeringen pas achteraf declaraties in behandeling nemen, is een kaart niet mogelijk bij verzekerde honden.

Laserbehandeling ca. 20 minuten € 45,-

Kortere behandelingen, waarin of fysiotherapie/chiropractie of de hond alleen in de aquatrainer gaat.  Voor deze behandeling wordt vaak gekozen, wanneer de hond alleen nog een bepaalde behandeling nodig heeft, zoals bijv. de hydrotherapie. 

Fysiotherapie/chiropractie,  53,50 
10 behandelingen kaart fysio/chiro 500,-
5 behandelingenkaart fysio/chiro  250,-

Hydrobehandeling  € 53,50
10 behandelingenkaart hydro 500,-
5   behandelingenkaart hydro  250,-

Laserbehandeling 20 min.  € 45,-  
5 behandelingenkaart laserbehandeling kort € 200,-

Brace klein € 55,-   

Brace middelgroot € 95,- 

Brace groot € 135,-

Reiskosten

Reiskosten bedragen  € 0, 40 per km. en worden berekend vanaf Kilder.  Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21 % btw. 

Wanneer de afstand > 30 km (60 km retour) is, zal ik proberen om afspraken in die regio zoveel mogelijk te combineren.
Dit om de reiskosten te kunnen verminderen.

Vanaf 3 paarden op één locatie, reken ik geen reiskosten. 

Ruiterfysiotherapie (over fysiotherapie humaan is geen BTW verschuldigd)
Intake € 51,50
Per behandeling van 30 min. €45,00

Op de praktijk heb ik de beschikking over een laser. 
Voor aan huis behandelingen is er dikwijls een verwijzing van de huisarts nodig. 

Op locatie komen er nog de reiskosten bij. Wilt u weten wat ik als ruiterfysiotherapeut voort u kan betekenen? Ga dan naar www.jovanca.com
Wilt u informatie over het belang van ruiterfitheid, mail mij dan even met het verzoek om de gratis e-reader. 

* Voor mensen heb ik geen overeenkomsten gesloten met zorgverzekeraars, Dat betekent dat u de behandelingen niet bij alle verzekeraars kunt declareren. Wel ben ik aangesloten bij de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). 

Rijlessen, zowel op locatie als op afstand 
Denkt u baat te hebben bij een medisch verantwoorde paardrijles, zowel voor de ruiter als het paard, dan kunt u ook reageren via het contactformulier of telefonisch. Let op; dit is geen fysiotherapiebehandeling, maar puur een rijles waarbij ik naar de (on)mogelijkheden van de ruiter en eventueel het paard kijk. Voor meer informatie klikt u het tabblad Prive-paardrijles & coaching. 

Op locatie:
Privéles op locatie 45 minuten 50,-
Privéles op locatie 60 minuten 65,-
Privélessen op afstand  60 minuten 65,- 
Duo paardrijles 60 minuten 85,-  (op afstand op op locatie)

Inclusief 9% BTW

Ook hier wordt de mogelijkheid geboden tot het nemen van een 5 trainingen-kaart van 60 minuten, waarvoor u dan €295,- betaalt. Voor deze kaart gelden dezelfde voorwaarden als bij de andere kaarten bij fysiotherapie hond en paard. 

Verzekering voor fysiotherapie bij dieren

Een aantal verzekeraars vergoeden de behandelingen van fysiotherapie bij dieren. Ik ben aangesloten bij de NVFD (Nederlands Vereniging Fysiotherapie voor Dieren), dat betekent dat ik erkend ben. Wanneer u verzekerd bent, is dit een voorwaarde om de behandeling vergoed te krijgen namelijk. Het is dan wel zaak om het chipnummer, soort hond en geslacht van de hond door te geven. 
Uiteraard is één en en ander  afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering. Het is hierom raadzaam om van te voren deze polisvoorwaarden te raadplegen. 
Er is momenteel een handige site, dierenverzekering-vergelijken.nl., welke u helpt met kiezen van een dierenverzekeraar. 


AVG 

Uw privacy wordt gewaarborgd via de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en mijn plichten die gelden op grond van de AVG.

 

Voorwaarden behandelovereenkomst

De behandelovereenkomst komt tot stand wanneer de intake is geweest. Een behandeling begint pas wanneer u mondeling hebt ingestemd met het behandelplan.
De behandeling kan alleen plaatsvinden na verwijzing van de dierenarts. Volgens de Wet van Dieren (Besluit van diergeneeskundige: artikel 3.5 ‘betrokkenheid van de dierenarts’) kan een dierenfysiotherapeut uitsluitend zijn werkzaamheden uitoefenen na een verwijzing door een dierenarts. 
Wanneer u besluit een aantal behandelingenkaart te nemen, moet u zich realiseren dat deze niet gecrediteerd kan worden. Indien u onverhoopt niet op de afspraak kan verschijnen, is het belangrijk dat u zich minimaal 24 uur van te voren afmeldt. Dit om kosten voor u te vermijden. 

 Gegevens eigenaar

Er worden verschillende persoonsgegevens verwerkt. Wanneer de intake plaats vindt worden onder andere naam eigenaar, adresgegevens eigenaar, telefoonnummer eigenaar, e-mail eigenaar en de gegevens van de dierenarts vastgelegd. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het opnemen van contact of versturen factuur en zijn uiteraard uitsluitend voor mij zichtbaar. 

Gegevens honden en paarden 

De informatie die wordt vastgelegd zijn onder andere naam van het dier, geboortedatum dier, chipnummer, ras, betreffende klachten van het dier in het dossier en het behandelplan. Wanneer vervolg behandeling plaats vindt, wordt in het dossier het verloop van de klacht en de behandeling genoteerd. 

 Dossiers en opslag gegevens

De gegevens van de dieren en de eigenaren worden op een standaard sjabloon genoteerd en opgeslagen in mijn administratie. De dossiers van het dier en de verwijzingen worden 5 jaar bewaard, evenals de financiële administratie.  

Verwijderen gegevens

In de privacy wetgeving wordt verteld dat een natuurlijk persoon mag vragen om privacy gerelateerde gegevens te verwijderen. Dit is in strijd met onze plicht een administratie bij te houden, dus dit kan maar voor een deel. 

Toestemming gegevens aan derde te versturen

Het dossier wordt met toestemming van de eigenaar naar de betreffende dierenarts gestuurd. Dit gebeurd per mail. Er wordt ook alleen met toestemming van de eigenaar vanaf de dierenarts informatie naar mij verstuurd. Overleg van mij met de dierenarts wordt ook alleen gedaan met toestemming van de eigenaar. 

Akkoord privacyverklaring

Wanneer er door de eigenaar geen bezwaar wordt aangetekend, gaat deze akkoord met het privacyreglement. Wanneer de eigenaar bezwaar wil aantekenen dan kan dit per mail.